Predavanje dr Ranka Rajovića "Prednosti i zamke novih tehnologija" biće održano u Dečjem kulturnom centru u Beogradu 25. 11. 2019. u dva termina:
17.00 - 18.30, I termin
19.30 - 21.00, II termin
*sadržaj predavanja je isti, ali zbog velikog interesovanja održaće se u dva termina.

Ulaz je slobodan, ali je neophodno da popunite online rezervaciju ulaznice i odaberete termin.

Link za rezervacije:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePystfqZ9f0g3AvhKdX6ixKaiBWJ-zgDyKYPHCuXGR5uI8zA/viewform

Nakon što popunite prijavnu formu za rezervacije na mejl ćete dobiti kopiju odgovora i to je dokaz da je prijava uspešno prošla i da ste ostavili dobru mejl adresu. U roku od 48 sati od momenta kad ste poslali prijavu, dobićete odgovor da li je uspešna rezervacija i instrukcije za preuzimanje ulaznica.

Dr Ranko Rajović u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj organizuje 10 predavanja u različitim gradovima Srbije u okviru projekta: Edukacija društva i promocija inovacionog programa za unapređenje funkcionalnog znanja kao korena inovacionog preduzetništva i regionalnog razvoja Republike Srbije. Jedan od 10 gradova je i Beograd. Predavanje je prvenstveno namenjeno roditeljima, ali su i prosvetni radnici dobrodošli.

U poslovima budućnosti, nove tehnologije će biti od presudne važnosti i jasno je da sadašnje generacije moraju da ovladaju novim tehnologijama. Međutim, preterana upotreba novih tehnologija može da utiče na kognitivne sposobnosti. Koliko se brzo javlja zavisnost od kompjutera i video igrica, kako se izboriti, koje su posledice, šta roditelji moraju da znaju, koji su prioriteti za budućnost, kako pomoći novim generacijama, zašto deca ne mogu da uče, zašto je smanjena pažnja i koncentracija - biće objašnjeno na predavanju.

Agencija za obrazovanje NTC EDU
Danila Kiša 7a, 21000 Novi Sad, Srbija